Superieure efficiëntie

APsystems Micro-omvormers

Microinverters

Micro-omvormers voor zonnepanelen

Voor het gebruik van zonne-energie in uw huis heeft u een apparaat nodig dat een Micro- omvormer wordt genoemd. Ook Solar Centric Zeeland biedt micro-omvormers aan van het merk APsystems voor uw zonnepanelen. We monteren 1 micro-omvormer voor 2 panelen. Een APsystems micro-omvormer zet de opgewekte energie in een zonnepaneel om van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC), waarbij de energie opbrengst van ieder individueel paneel geoptimaliseerd wordt voor uw stroom in uw huis.

DS3-L Dual-module // 1-Fase // 3de generatie

De derde generatie Dual micro-omvormers van APsystems geven de hoogste verkrijgbare opbrengst van 730VA of 880VA zodat zij gemakkelijk kunnen voldoen aan de grotere vermogens van zonnepanelen vandaag de dag..
APS DS3 - 1 Fase
APS DS3 - 1 Fase, (3W) - 20 jaar garantie

APS DS3 – 1 Fase

APsystems micro-omvormers zorgen voor maximale PV-levering. Elk zonnepaneel aangesloten op een micro-omvormer beschikt over MPPT (Maximum Peak Power Tracking) functionaliteit, waarmee de maximale hoeveelheid stroom wordt afgegeven aan het elektriciteitsnet, ongeacht de prestaties van de andere panelen in een opstelling. MPPT zorgt voor een optimale verhouding tussen spanning en stroom.

Specificaties

Algemene gegevens
Merk APsystems
Productgarantie 20 jaar
Afmeting 262 x 218 x 41.2 mm
Mechanische gegevens :
Bedrijftemperatuur - 40 °C to +65 °C
Koeling Natuurlijke Convectie – Geen Ventilatoren
Veiligheid en bescherming EN 62109-1; EN 62109-2; EN61000-6-1;EN61000-6-2; 6-3 ; 6-4
Kenmerken DS3
1 micro-omvormer voor 2 zonnepanelen
Maximaal uitgangsvermogen 880VA
2 invoer kanalen met onafhankelijke MPPT
Maximale betrouwbaarheid, IP67
Reactive Power Control
Encrypted Zigbee Communicatie
Geïntegreerd VDE Relais
APS ECU-R - basic monitoring
APS ECU-R - (Energie Communicatie Unit) basic monitoring

APS ECU-R – basic monitoring

De APsystems ECU (Energie Communicatie Unit) is de informatie gateway voor de micro-omvormers en de zonnepanelen. De ECU module verzamelt de gegevens van elke afzonderlijke micro-omvormer en stuurt deze informatie naar een database. Via de APsystems EMA applicatie, geeft de ECU u nauwkeurige analyses van elke micro-omvormer en elk zonnepaneel vanaf uw mobiel, tablet of computer. De gebruikersvriendelijke interface geeft u in enkele seconden toegang tot uw solar systeem. Standaard voorzien van WiFi en ZigBee.

Micro-omvormers bij zonnepanelen

Een APsystems micro-omvormer zet de opgewekte energie in een zonnepaneel om van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC), waarbij de energie opbrengst van ieder individueel paneel geoptimaliseerd wordt. APsystems micro-omvormers zorgen voor maximale PV-levering. Elk zonnepaneel aangesloten op een micro-omvormer beschikt over MPPT (Maximum Peak Power Tracking) functionaliteit, waarmee de maximale hoeveelheid stroom wordt afgegeven aan het elektriciteitsnet, ongeacht de prestaties van de andere panelen in een opstelling. MPPT zorgt voor een optimale verhouding tussen spanning en stroom.

Veel gestelde vragen

Wat is beter een omvormer of een micro-omvormer?

Of je beter kunt kiezen voor een centrale omvormer of micro-omvormer is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan budget, schaduw en oriëntatie van je dak en het type dak. In niet alle situaties is een micro-omvormer beter. Soms kan een centrale omvormer namelijk hetzelfde resultaat halen in combinatie met een stringomvormer of omvormer met optimizers, waarbij de prijs lager ligt en de terugverdientijd korter.

Hoe sluit je micro-omvormers aan op de meterkast?

Alle omvormers sluiten we aan op een AC-verzamelkabel die de zonnestroom meteen op het dak omzetten naar bruikbare wisselstroom. De stroom gaat vanaf het dak direct richting je meterkast.

Kunnen micro-omvormers tegen regen?

De micro-omvormers van Enphase zijn bestand tegen alle weersinvloeden, dus ook tegen regen. De geïsoleerde en corrosiebestendige behuizing zorgt ervoor dat het kastje goed beschermd is tegen vrijwel alles wat de natuur in petto heeft. Ze hebben daarom ook een zeer hoge IP-beschermingsklasse.

Micro-omvormer of optimizer?

Bij een systeem met micro-omvormers zit er op ieder zonnepaneel een eigen omvormer die de zonne-energie omzet naar netstroom. Daardoor heb je geen DC-stroom meer op je dak, maar alleen AC-stroom en is een centrale omvormer niet meer nodig.

Waarom geen micro-omvormers?

Hoewel micro-omvormers veel voordelen bieden, zijn er ook een paar nadelen. Zo worden de omvormers direct onder de panelen geïnstalleerd, wat op zich niet erg is. Maar bij een storing kunnen monteurs de kasjes moeilijk bereiken. Gaat het kastje onverhoopt kapot, dan kunnen de kosten al snel hoger uitvallen dan bij een string omvormer. Bovendien is deze variant wat duurder in de aanschaf dan een centrale omvormer.