Superieure efficiëntie

APsystems Micro-omvormers

Microinverters
APsystems Micro-omvormer

APsystems Micro-omvormer

APsystems micro-omvormers zijn de meest geavanceerde, betrouwbare componenten op de markt voor residentiële en commerciële toepassingen voor uw PV-systeem. APsystems eigen chip-gebaseerde architectuur zorgt voor maximale efficiëntie voor elk paneel waardoor meer dan 20% opbrengst wordt geleverd dan bij een conventioneel systeem. Met een efficiëntie van 97% en met 20% minder componenten zijn de APsystems DS3 & DS3D een revolutie voor de residentiële en commerciële PV.

Micro-omvormers voor zonnepanelen

Voor het gebruik van zonne-energie in uw huis heeft u een apparaat nodig dat een Micro- omvormer wordt genoemd. Ook Solar Centric Zeeland biedt micro-omvormers aan van het merk APsystems en worden alle aangesloten zonnepanelen onafhankelijk van elkaar aangestuurd, dit garandeert een optimale zonnepanelen opbrengst.

We monteren 1 micro-omvormer voor 2 panelen. Een APsystems micro-omvormer zet de opgewekte energie in een zonnepaneel om van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC), waarbij de energie opbrengst van ieder individueel paneel geoptimaliseerd wordt voor uw stroom in uw huis.

APsystems DS3 Micro-omvormer

De krachtigste 1-Fase Dual micro-omvormer 
APsystems breidt zijn derde generatie Dual micro-omvormers uit met de DS3, die een vermogen kunnen leveren tot 1800 W en kan worden aangesloten op 2 krachtige panelen. Met 2 onafhankelijke MPPT’s, encrypted ZigBee-signaal, biedt de DS3 een geheel nieuwe architectuur.

APS DS3 - 1 Fase
APS DS3 - 1 Fase Dual - 20 jaar garantie

Specificaties

Algemene gegevens

MerkAPsystems
Product garantie20 jaar
Afmeting262 x 218 x 41.2 mm
Classificatie BehuizingIP67
Bedrijf temperatuur- 40 °C to +65 °C
KoelingNatuurlijke Convectie – Geen Ventilatoren
Veiligheid en beschermingEN 62109-1; EN 62109-2; EN61000-6-1;EN61000-6-2; 6-3 ; 6-4

1.Omschrijving

- 1 micro-omvormer voor 2 zonnepanelen
- Maximaal uitgangsvermogen 880VA
- 2 invoer kanalen met onafhankelijke MPPT
- Reactive Power Control
- Maximale betrouwbaarheid, IP67
- Encrypted Zigbee Communicatie
- Geïntegreerd VDE Relais

1.Bijlagen

DOWNLOADEN.
Datasheet APsystems DS3

Product-Brochure

MPPT 

APsystems micro-omvormers zorgen voor maximale PV-levering. Elk zonnepaneel aangesloten op een micro-omvormer beschikt over MPPT (Maximum Peak Power Tracking) functionaliteit, waarmee de maximale hoeveelheid stroom wordt afgegeven aan het elektriciteitsnet, ongeacht de prestaties van de andere panelen in een opstelling. MPPT zorgt voor een optimale verhouding tussen spanning en stroom.

APsystems DS3D Micro-omvormer

De krachtigste 1-Fase Dual micro-omvormer met 2 x zoveel opbrengst APsystems breidt zijn derde generatie Dual micro-omvormers uit met de DS3D, die een vermogen kunnen leveren tot 1800 W en kan worden aangesloten op 4 krachtige panelen (2 bij 2 in serie). Met 2 onafhankelijke MPPT’s, encrypted ZigBee-signaal, biedt de DS3D een geheel nieuwe architectuur.
APS DS3 - 1 Fase
APS DS3D - 1 Fase Dual - 20 jaar garantie

Specificaties

Algemene gegevens

MerkAPsystems
Product garantie20 jaar
Afmeting284 x 234 x 50.2 mm
Classificatie BehuizingIP67
Bedrijf temperatuur- 40 °C to +65 °C
KoelingNatuurlijke Convectie – Geen Ventilatoren
Veiligheid en beschermingEN 62109-1; EN 62109-2; EN61000-6-1;EN61000-6-2; 6-3 ; 6-4

 

1.Omschrijving

2 Ingangskanalen met onafhankelijke MPPT- en monitoringsfunctie.
1 Micro-omvormer voor 4 panelen.
Maximaal continu uitgangsvermogen tot 1800W
Ontworpen voor panelen met de hoogste opbrengst (Max. ingangsstroom 20A)
Encrypted Zigbee Communicatie
Geïntegreerd VDE Relais

1.Bijlagen

DOWNLOADEN.
APsystems DS3D Micro-omvormer 1-Fase

Product-Brochure

APS ECU-R - basic monitoring
APS ECU-R - (Energie Communicatie Unit) basic monitoring

APS ECU-R – basic monitoring

De APsystems ECU (Energie Communicatie Unit) is de informatie gateway voor de micro-omvormers en de zonnepanelen. De ECU module verzamelt de gegevens van elke afzonderlijke micro-omvormer en stuurt deze informatie naar een database. Via de APsystems EMA applicatie, geeft de ECU u nauwkeurige analyses van elke micro-omvormer en elk zonnepaneel vanaf uw mobiel, tablet of computer. De gebruikersvriendelijke interface geeft u in enkele seconden toegang tot uw solar systeem. Standaard voorzien van WiFi en ZigBee.
Monitoren APSystems

ECU VAN APSYSTEMS

DOWNLOADEN.
APsystems_Monitoring_ECU 

Product-Brochure

Veel gestelde vragen

Wat is beter een omvormer of een micro-omvormer?

Of je beter kunt kiezen voor een centrale omvormer of micro-omvormer is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan budget, schaduw en oriëntatie van je dak en het type dak. In niet alle situaties is een micro-omvormer beter. Soms kan een centrale omvormer namelijk hetzelfde resultaat halen in combinatie met een stringomvormer of omvormer met optimizers, waarbij de prijs lager ligt en de terugverdientijd korter.

Hoe sluit je micro-omvormers aan op de meterkast?

De micro-omvormers worden onderling aan elkaar gekoppeld middels zogenaamde Q-cables. De Q-cable wordt verbonden met de voedingskabel middels een lasdoos. 

Alle omvormers sluiten we aan op een AC-verzamelkabel die de zonnestroom DC gelijkstroom meteen op het dak omzetten naar bruikbare AC -wisselstroom. Deze stroom gaat vanuit de lasdoos direct richting je meterkast.

Kunnen micro-omvormers tegen regen?

De micro-omvormers van APsystems zijn bestand tegen alle weersinvloeden, dus ook tegen regen. De behuizingen zijn ontworpen om het binnendringen van stof, vocht en water te voorkomen. Bovendien worden pakkingen en afdichtingen gebruikt om een ​​waterdichte barrière te creëren, die de interne componenten beschermt tegen waterschade.

Micro-omvormer of optimizer?

Door een Micro-omvormer te installeren  heb je geen DC-stroom meer op je dak, maar alleen AC-stroom en is een centrale omvormer niet meer nodig. Omdat een micro-omvormer alleen hoeft te werken met de opgewekte AC-stroom van één paneel is het risico op brandgevaar in vergelijking met het gebruik van een centrale omvormer een stuk minder. Daarnaast wordt de onveilige DC-gelijkstroom vanuit de panelen door de micro-omvormer direct omgezet in een veilig AC-wisselstroom. Verder zorgen micro-omvormers voor een hoger rendement per paneel als eem centrale omvormer.

Waarom geen micro-omvormers?

Hoewel micro-omvormers veel voordelen bieden, zijn er ook een paar nadelen. Zo worden de omvormers direct onder de panelen geïnstalleerd, wat op zich niet erg is. Maar bij een storing kunnen monteurs de Micro-omvormers moeilijker bereiken. Gaat de Micro-omvormer onverhoopt kapot, dan kunnen de kosten al snel hoger uitvallen dan bij een string omvormer. 

Hoe lang gaat een micro-omvormer mee?

Fabrikanten geven vaak aan dat hun omvormer een levensduur heeft tussen de 10 en 15 jaar. Bij micro omvormers ligt de levensduur met 25 jaar een stuk hoger.